Kosten Sneltest en PCR-test met Non-COVID certificaat
☝Klik & Boek Vandaag je test!☝

Een corona sneltest in Ede laten uitvoeren

Een corona sneltest in Ede laten uitvoeren

Wanneer je wakker wordt met verkoudheidsverschijnselen is dat niet alleen vervelend, het kan ook een voorbode zijn van een besmetting met het corona virus. Dat is de reden waarom het RIVM adviseert om je te laten testen bij de eerste verschijnselen zoals hoesten, niezen en bijvoorbeeld een zere keel. Niemand zit graag lang in de onzekerheid en dat is de reden waarom een sneltest de meest praktische oplossing is. We leggen je graag uit welke testen er zijn die je kan laten uitvoeren bij coronatest-ede en welke keuze je moet maken.

De sneltest, bij verkoudheidsverschijnselen

Heb je verkoudheidsverschijnselen zoals we hierboven omschreven, dan is de sneltest de snelste manier om te weten of je daadwerkelijk besmet bent met het corona virus. De sneltest is een test die wordt afgenomen door een teststaafje in de neus aan te brengen. Er wordt wat slijm afgenomen en aan de hand daarvan kan je zien of het coronavirus in jouw lichaam aanwezig is. Deze sneltest heeft een uitslag binnen een half uur. Is de test positief dan dien je thuis in quarantaine te gaan en je omgeving te waarschuwen. Is de test negatief dan kan je in de meeste gevallen gewoon naar school of je werk toe gaan. Een sneltest kan ook worden uitgevoerd voor andere doeleinden. Die omschrijven we verder voor je.

Een sneltest voor toegang

De deuren van evenementen en sociale aangelegenheden openen zich weer mondjesmaat. Wanneer je een sneltest kan tonen waaruit blijkt dat jij het corona virus niet hebt kan je met een ticket naar binnen. Ook hiervoor kan je een sneltest laten uitvoeren bij coronatest-ede. Je gaat voor een test in je eigen woonplaats naar de teststraat in Ede. Zo weet jij binnen een halfuur of je naar een evenement of attractie toe kan gaan. Je krijgt de uitslag digitaal toegestuurd dus je hebt het bewijs altijd bij de hand dat jij het coronavirus niet hebt. Houd er wel rekening mee dat deze uitslag maar een beperkte houdbaarheid heeft. De sneltest is doorgaans maar 40 tot 48 uur geldig. Vandaag plek bij testlocaties Ede, Westeneng en Wolfheze, Reserveer nu.

Geen klachten, toch een test

Heb je geen gezondheidsklachten dan kan het toch noodzakelijk zijn dat je een test laat afnemen. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer er op het werk of op school een uitbraak van het coronavirus is. In dit geval kan jouw werkgever of de leiding van de school van jou vragen dat je een negatief testbewijs laat zien. Wanneer jij zelf geen klachten hebt op dat moment zal er een PCR test moeten worden overlegd. Daarbij komt men met het teststaafje dieper in de keel en de neus waardoor men het slijmvlies zelf kan onderzoeken. Deze PCR test is de meest betrouwbare test die wordt uitgevoerd om te kijken of het coronavirus bij jou aanwezig is. Dat is dan ook gelijk de reden waarom deze uitslag moet worden overlegd in de bovenstaande gevallen. Twijfel je gewoon of je het corona virus hebt omdat je een loopneus hebt, dan is de sneltest doorgaans een handigere oplossing. Heeft het betrekking op school of je werk dan kan een PCR test een vereiste zijn.

Op reis en een test nodig

De laatste mogelijkheid waarbij er een coronatest moet worden uitgevoerd is wanneer je op reis wil gaan. Tegenwoordig hebt je daarbij een reis certificaat nodig waaruit blijkt dat jij het corona virus niet had op het moment van testen. Dat certificaat moet de uitslag van een PCR test bevatten. Deze moet uiteraard negatief zijn. In dit geval dus moet er een PCR test worden afgenomen waarbij je een reiscertificaat aanvraagt om de grens over te mogen. Houd er daarbij rekening mee dat het aankomt op jouw timing. Een dergelijke uitslag is namelijk ook slechts 40 tot 48 uur geldig. Je zal dus niet een week vooraf de test moeten laten uitvoeren, wanneer je deze wel moet laten uitvoeren daarop komen we terug.

Prijzen PCR-testen met Non-COVID verklaring
☝Hier & Koop Vandaag je pcr-test!☝

Wanneer heb je de uitslag

De uitslag van de sneltest heb je binnen een halfuur na het afnemen van de test. Je krijgt een digitaal bericht toegestuurd dus je hoeft niet te blijven wachten op de parkeerplaats van de teststraat. Na het afnemen van de sneltest kan je weer naar huis toe gaan en daar de uitslag afwachten. Blijf in quarantaine tot je de uitslag binnen hebt. De uitslag van de PCR test zal langer op zich laten wachten. Dat komt doordat de test door een laborant beoordeeld moet worden. Er wordt een wisseltest uitgevoerd. Dat wil zeggen dat men kijkt of het afgenomen deel van jouw slijmvlies reageert op het coronavirus. Daartoe wordt het teststaafje een korte tijd op kweek gezet. De uitslag hoor je afhankelijk van het moment waarop de test is afgenomen. Testen die voor 11:30 zijn afgenomen in onze teststraat in Ede en in de regio van Westeneng, Wekerom, Wolfheze, Harskamp, en Otterlo en in de regio van Otterlo, Wolfheze, corona test Harskamp, reisverklaring Westeneng, en Wekerom hebben diezelfde avond rond 22:00 de uitslag binnen. Testen die na 11:30 zijn afgenomen hebben pas de volgende avond rond 22:00 de uitslag binnen. Goed om rekening mee te houden wanneer je de test voor een specifiek doeleind nodig hebt.

Wanneer ga je in quarantaine

Je gaat in quarantaine wanneer je een testuitslag krijgt die positief is. In dat geval is het coronavirus in jouw lichaam aanwezig. Je blijft in thuisquarantaine tot je minimaal 24 uur klachtenvrij bent. Is de testuitslag van de sneltest negatief maar is er iemand in jouw huishouden wel besmet met het coronavirus dan moet je alsnog thuis blijven in quarantaine tot bij de besmette persoon de verschijnselen 24 uur weg zijn. Pas daarna mag je weer je huis verlaten en je sociale leven hervatten. Het advies is, wanneer je een test laat afnemen in verband met een reiscertificaat, dat je na het afnemen van de test nog zoveel mogelijk thuis blijft tot je op reis gaat. Dit voorkomt dat je op het laatste moment nog besmet zou kunnen raken met het coronavirus. Zie Ede in de locaties Wekerom en Wolfheze.

Met wie kom je naar de testlocatie toe

De sneltest en PCR test bij coronatest-ede zijn niet bedoeld om tot een sociaal uitstapje te worden gebombardeerd. Het is dan ook de bedoeling dat je niet met meer mensen dan noodzakelijk naar de teststraat toe komt. Ga je naar de teststraat omdat je op reis gaat met meerdere mensen, dan mag je met dit gezelschap, mits iedereen tot jouw huishouden behoort, in één auto naar de teststraat toe komen. Zorg er voor dat je, wanneer één of meerdere personen milde verkoudheidsverschijnselen hebben, een mondkapje draagt. Wanneer je gewoonlijk naar je werk gaat om te carpoolen is het uiteraard niet de bedoeling dat je met al je collega’s in één auto naar de teststraat toe rijdt om je te laten testen. In dat geval is het verstandiger dat je alleen gaat naar de teststraat en je eventueel na een negatieve uitslag bij je collega’s voegt op het werk. Is er een gezinslid ziek en moet er een coronatest worden uitgevoerd, dan is het uiteraard toegestaan dat er iemand rijdt terwijl degene die getest moet worden plaatsneemt in de auto op de bijrijdersstoel. Ga echter niet met het hele gezin in de auto zitten wanneer dit niet nodig is. Nogmaals geldt hier: reis met zo min mogelijk personen in één auto.

Waarom maak je gebruik van coronatest-ede

Voor een coronatest kan je het beste naar coronatest-ede komen om meerdere redenen die we voor je uiteen zullen zetten. Allereerst is het prettig dat een coronatest op een locatie wordt uitgevoerd die bij jou in de buurt is gevestigd. Je gaat dus naar de teststraat in Ede toe wanneer je daar woont. Woon je in een andere woonplaats waar coronatest-ede een teststraat heeft dan ga je uiteraard daar naartoe. Dit is een belangrijk voordeel vergeleken met de teststraten van de GGD die vaak in een andere plaats gevestigd zijn. Je wil uiteraard de reistijd zo kort mogelijk houden. Daarnaast is het prettig om in je eigen woonplaats getest te worden omdat je na de test zo snel mogelijk weer naar huis wil gaan. Het is niet noodzakelijk om bij de teststraat te blijven wachten op de uitslag bij een sneltest. Daarom is een sneltest in Ede voor jou de beste oplossing. Ben je mogelijk besmet met het coronavirus dan is het prettig dat je snel weer thuis bent. Niemand gaat immers graag met ziekteverschijnselen de weg op. Het is dan voor jouw eigen comfort dat de test in je eigen woonplaats wordt afgenomen. Er is echter nog een belangrijke reden die we nu met je gaan bespreken.

Een sneltest kan niet bij de GGD

Afspaak maken bij coronatest-veenendaal.com, pcr-test, Coronatest of Sneltest in Ede

De GGD in ons land neemt alleen coronatesten af via de PCR methode. Dit is een methoden die geen pijn doet maar die wel een erg onaangenaam gevoel geeft. De PCR test is echter niet de enige methode. De sneltest die we al eerder bespraken is een methode die ook wordt gebruikt om te kijken of het corona virus in jouw lichaam aanwezig is. Deze testmethode is wat minder betrouwbaar dan de PCR test. Dat houdt echter niet in dat deze kan worden ingezet voor bepaalde doeleinden. Heb jij om wat voor reden dan ook een sneltest nodig dan zal je dus het beste naar coronatest-ede gaan om deze te laten afnemen. Een sneltest is snel, je hebt de uitslag al binnen een halfuur en hij is relatief betrouwbaar. Daarnaast is de sneltest minder vervelend dan de PCR test.

Een reisverklaring nodig

Ga je over de grens heen dan heb je een geldig reisdocument of een reiscertificaat nodig wat je kan tonen bij de douane of bij de grensovergang. Daarmee mag je naar het buitenland reizen onder bepaalde voorwaarden. Wanneer jij dit wil gaan doen moet je en reispapier bij je hebben wat internationaal erkend is. Het gaat dan om een Engelstalig document wat door een erkende instantie is afgegeven. Een dergelijk document krijg je bij coronatest-ede. Het grote voordeel van onze teststraat is hierbij dat je het reisdocument niet tegen extra betaling krijgt. Wanneer je aangeeft bij het aanvragen van de PCR test voor je de grens overgaat dat het voor een reis is, krijg je het reisdocument gratis toegestuurd samen met de uitslag van de coronatest. In dat geval heb je het bewijs dus altijd digitaal bij je en kan je het laten zien wanneer men ernaar vraagt. Dit in tegenstelling tot andere instanties die jou vragen om een extra betaling wanneer je ene reisdocument nodig hebt om de grens over te mogen.

Een afspraak maken bij de teststraat

Wil jij een coronatest laten afnemen dan moet je daarvoor een afspraak maken bij de teststraat. Dat houdt in dat je eerst gaat naar de website van coronatest-ede waarna je een locatie kiest waar jij de test wil laten afnemen. Daarna plan je een tijdstip in waarop jij de test wil laten afnemen. Denk daarbij aan de bovengenoemde tijden waarop je de uitslag van een coronatest binnen krijgt. Houd bij een PCR test rekening met een mogelijk langere wachttijd. Zorg ervoor dat je op tijd bij de teststraat bent maar zeker niet veel te vroeg. We houden de wachtrij bij de teststraat graag zo kort mogelijk omwille van jouw veiligheid en gezondheid en die van de andere gebruikers. Een afspraak duurt tussen de 5 en 15 minuten. Nadat de test is afgenomen is het wachten. Bij een sneltest is de wachttijd uiteraard zeer kort, een halfuur, maar bij een PCR test kan de uitslag een halve dag tot anderhalve dag op zich laten wachten. Dit is afhankelijk van het moment waarop jij de test hebt laten uitvoeren. Voor 11:30 moet je wachten tot 22:00 diezelfde avond, na 11:30 moet je wachten tot 22:00 de volgende avond tot je de uitslag binnen hebt. Afhankelijk van de uitslag hoor je wat je moet doen. Bij een positieve uitslag volg je de richtlijnen van het RIVM en blijf je binnen tot de verschijnselen 24 uur zijn verdwenen, bij een uitslag die negatief is kan je in de meeste gevallen je werkzaamheden weer hervatten.

Aandachtspunten omtrent het coronavirus en reizen

Ga je op reis in tijden van het corona virus dan is er een aantal aandachtspunten die je goed in je achterhoofd moet houden. We hebben ze voor je op een rij gezet en lichten ze straks verder toe.

  • Reis alleen wanneer het echt niet anders kan
  • Houd rekening met de situatie op de plaats van je bestemming
  • Houd rekening met een test omtrent de terugweg
  • Houd rekening met een quarantaine tijdens en na je reis
  • Kijk op de risicokaart van de rijksoverheid
  • Houd rekening met de voorschriften van de vluchtmaatschappij.

Reizen wanneer het echt niet anders kan

Hoe graag je ook op reis mag willen gaan naar het buitenland voor een strandvakantie, dat is iets wat momenteel nauwelijks mogelijk is. In de meeste landen heersen beperkingen met betrekking tot de opening van het sociale leven. Een reis maak je dus alleen wanneer het echt niet anders kan. Denk daarbij aan familieomstandigheden in het buitenland wanneer jouw aanwezigheid daarbij zeer gewenst is. Ook wanneer je woont in het buitenland kan het gewenst zijn dat je terugkeert naar je eigen huis. Ga niet voor je plezier naar het buitenland. Ook voor boodschappen doen in het buitenland geldt dat je dit niet zomaar gaat doen wanneer het niet noodzakelijk is. Jouw doel op de plaats van bestemming bepaalt vaak of je het land in mag of niet. Ook in de omgeving: Maak hier online afspraak Corona PCR-Test in Ede.

Houd rekening met de situatie op je bestemming

Het kan zijn dat in het buitenland andere regels gelden dan in ons eigen land. Dat kan bijvoorbeeld betrekking hebben op een quarantaine die uitgebreider is in het buitenland maar ook op de opening van winkels voor mensen die uit het buitenland komen. Houd ook rekening met een eventueel mondkapjesbeleid ter plekke.

Een test bij de terugreis

Blijf je langer dan een dag in het buitenland dan moet je in de meeste gevallen opnieuw een coronatest laten afnemen om een nieuw internationaal reiscertificaat te krijgen. Zorg ervoor dat je deze test vooraf laat uitvoeren, laat je niet verrassen op het vliegveld of aan de grens. Kijk vooraf waar je deze test kan laten uitvoeren voor je op reis gaat terug naar Nederland toe. Houd ook hier weer rekening met een houdbaarheid van 40 a 48 uur voor deze test die je laat afnemen en voor het reiscertificaat. Ga wederom niet een week voor vertrek voor een coronatest maar time dit goed. In sommige landen kan jij jezelf nog op het vliegveld laten testen, controleer hoe dat zit in het land van jouw bestemming.

Een quarantaine tijdens en na jouw reis

Op de plaats van bestemming maar ook in Nederland wil men zo min mogelijk risico lopen dat jij een besmetting met het corona-virus meeneemt het land in. Dat heeft er onder andere mee te maken dat er landelijk en regionaal meerdere varianten van het coronavirus zijn die men niet wil overnemen. Dat is onder andere de reden waarom er regels bestaan omtrent een quarantaine. Informeer je vooraf goed hoe dit zit in het land waar jij naartoe reist. Kijk daarvoor op de website van de rijksoverheid voor je erheen reist. Gaat het bijvoorbeeld om een begrafenis of een huwelijk, zorg er dan voor dat je eerder dan dat moment op je bestemming bent. Kijk daarnaast ook goed hoe het zit met de quarantaine regels na jouw verblijf in het buitenland. Je zal een aantal dagen thuis moeten blijven na jouw reis. Hoe lang dit is, is afhankelijk van het land waar je geweest bent. Ook hiervoor vind je de informatie op de website van de rijksoverheid. Houd deze regels aan omwille van je huisgenoten en je naaste omgeving. Let bij een quarantaine ook op de regels die ter plaatse gelden in bijvoorbeeld een hotel. Informeer of je wel van je kamer af mag of dat je roomservice moet laten komen wanneer je wat nodig hebt. Informeer ook hoe het zit in quarantaine met faciliteiten omtrent eten en drinken. Het kan zijn dat men daar in het hotel ter plaatse afspraken over gemaakt heeft.

De risicokaart van de rijksoverheid

op de website van de rijksoverheid tref je een wereldkaart met daarop de landen met een bepaalde kleurcode. Code geel zal aangeven dat je een dergelijk land wel in en uit mag, maar dat je wel rekening moet houden met bepaalde voorschriften. Je reist er dus alleen naartoe wanneer het echt niet anders kan. Je moet een reisdocument hebben en daarnaast houd je rekening met voorschriften en quarantaineregels zoals ze omschreven staan. Hierover vind je eveneens informatie op de website van de rijksoverheid. Bij het ministerie van buitenlandse zaken kan je hier meer over lezen. Heeft een land code rood dan vinden er geen reizen naar dit land toe plaats. Er vinden enkel sporadisch vluchten plaats waarbij mensen worden gerepatrieerd uit dit land. Het gaat dan bijvoorbeeld om gestrande reizigers. Je komt dan ook niet met een geldig reisdocument over de grens heen. Houd er rekening mee dat de risicokaart geen vaststaand gegeven is. Een land met code geel of oranje kan zomaar omslaan in een land met code rood. Houd dit ook in de gaten wanneer je al in het buitenland bent. Let op of je nog normaal kan terugreizen naar Nederland toe en wat je daarvoor nodig hebt aan officiële documenten. Houd er rekening mee dat je, wanneer je besmet bent geraakt met corona in het buitenland, mogelijk langer daar zult moeten blijven.

Voorschriften van de vluchtmaatschappij

Vliegen is in heel beperkte mate mogelijk maar de vluchtmaatschappijen doen er alles aan om dit zo veilig mogelijk te laten verlopen. Zo zal men er rekening mee houden dat jij zo min mogelijk bewegingen maakt door het vliegtuig heen. Dat houdt in dat je niet altijd toegang hebt tot het toilet tijdens je vlucht. Men wil immers niet dat jij door het vliegtuig heen loopt. Daarnaast zullen stewards en stewardessen afstand van jou moeten houden. Ze zullen dus minder vaak in de cabine zelf te zien zijn. Eten en drinken worden niet altijd onderweg geserveerd. Jouw bagage moet je doorgaans in beperkte mate bij je houden. Je mag bij de meeste maatschappijen maar één stuk handbagage bij je hebben wat je onder de stoel voor je neerlegt. De bagageruimte in de cabine blijft doorgaans ongebruikt omdat je anders teveel zou bewegen door de cabine heen.